Deputatul Liana Dumitrescu a încetat din viaţă, în această dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă “Elias” din Bucureşti, potrivit unor surse oficiale. Decesul a avut loc în jurul orei 9.30, potrivit surselor citate. Ieri, managerul Spitalului Elias, profesorul Doina Dimulescu a anunţat că Liana Dumitrescu suferă de o boală cerebrală rară, cu evoluţie fulminantă sub tratament, ceea ce a făcut imposibil transferul în altă clinică, iar starea ei era foarte gravă, funcţiile vitale fiind susţinute cu ajutorul aparatelor.

Profesorul Ovidiu Băjenaru, şeful Clinicii de neurologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, care a fost solicitat să facă parte din echipa care o consultă pe Liana Dumitrescu, a spus că în cariera lui de aproape patru decenii a întâlnit doar patru-cinci cazuri din această boală care să aibă o evoluţie fulminantă sub tratament.

Liana Dumitrescu a mers în 18 ianuarie la Spitalul Elias acuzând dureri puternice de cap, iar starea sa s-a agravat în orele următoare. Ea a fost internată în Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Elias, fiind operată o zi mai târziu. Liana Dumitrescu – de profesie jurist – a împlinit, joia trecută, 38 de ani. Ea este, din 2008, deputat de Neamţ, din partea Asociaţiei Macedonenilor din România. Dumitrescu a fost deputat şi în legislatura 2004 – 2008.