Radio FIX este un post de radio generalist, cu specific local, înființat în data de 17 septembrie 2004, care emite nonstop pe 99,8 FM în municipiul și în localitățile limitrofe județului Botoşani (pe o rază de circa 30 de km), precum și pe internet la www.radiofix.ro și www.monitorulbt.ro.

Radio FIX este un post de radio axat pe informații (știri locale, naționale, internaționale, analize politico-economice și sociale) şi muzică populară din toate regiunile țării, inclusiv colinde în perioada sărbătorilor de iarnă.

Radio FIX se adresează unui public larg, cu vârste cuprinse între 20 și 70 de ani.

Grila de programe include:

Producţii proprii:

  • buletine cu ştiri difuzate la ora exactă;
  • spoturi publicitare (câte două calupuri pe oră);
  • emisiune cu dedicații și preferințe muzicale „De suflet, de voie bună”.

Producţii audiovizuale ale altor producători (fonograme): muzică populară.

Programe retransmise: Radio France Internationale (RFI)

Programele sunt alcătuite din buletine informative cu ştiri din toate domeniile de interes (locale, naționale și internaționale) şi din emisiunea cu dedicaţii și preferințe muzicale (de luni până vineri, între 10:00 – 13:00 și în reluare între 15:00 – 18:00). De asemenea, prin parteneriatul cu Radio France Internationale, furnizăm ştiri naţionale şi internaţionale, analize politico-economice şi emisiuni cu impact social.

Retransmisia Radio France Internationale cuprinde:

  • Emisiunea „Matinal de zi cu zi” (7:00 – 10:00) (de luni până vineri);

Programul include jurnale la oră fixă, intervenții telefonice din țară și din străinătate, interviuri realizate cu invitatul dimineții, dar și o revistă amănunțită a presei internaționale care oferă detalii despre principalele subiecte din ziarele franceze, germane, britanice și americane;

  • Jurnal RFI (13:00 – 13:20) (de luni până vineri);
  • Emisiunea „40 de minute” (18:00 – 18:50) (de luni până vineri);

Îmbogățit de contribuțiile corespondenților RFI din România și mai ales din străinătate, programul dedică o mare parte din conținut actualității europene și internaționale, fiind emisiunea de sinteză a zilei.

  • Știri & emisiunea „Rural” (12:00 – 12:50) (sâmbătă);
  • Știri & emisiunea „Tânăr în Europa” (12:00 – 12:50) (duminică).